Stress
Stress er ikke en sygdom, men en belastningstilstand der rammer, når krav (indre eller ydre) overstiger de ressourcer vi har.
Stressforløb
I 2021 lavede Sundhedsstyrelsen en undersøgelse der viste at 29,1 % af alle danskere var stressramte. Størstedelen af dem var kvinder og hvis man kigger lidt ind i tallene, er unge mellem 16 og 24 hårdest ramt.Stress er ikke en sygdom, men en belastningstilstand der rammer, når krav (indre eller ydre) overstiger de ressourcer vi har. Som pårørende vil du muligvis kunne se at din partner, dit barn eller en god kollega, pludselig har en kortere lunte end sædvanligt. Det kan også være han / hun trækker sig ind i sig selv, bliver mere stille og virker uengageret eller hurtigt mister overblikket og glemmer ting. Hvis du som pårørende bemærker disse forandringer, er det tid til at gribe ind.
Der er forskellige behandlingsmetoder når først stress er konstateret, ofte er ro det første skridt på vejen.
I et stressforløb hos mig vil fokus være på at få indarbejdet nogle gode vaner, der kan hjælpe roen på vej, for det kan være svært for den stressramte at finde ro. Det er nemme øvelser der kun kræver lidt, 5-10 minutter om dagen. Målet er at øvelserne skal være redskaber, der kan trækkes frem, når der er behov for det. Øvelserne bliver hurtigt genkendelige og kan hjælpe til ro og balance.
I forløbet afklares nuværende tankestrategier og overbevisningerne bag. Gennem øvelser og træning af fokus og opmærksomhed, bliver du i stand til at tage kontrol over dine tanker, så du også i fremtiden vil kunne reducere eller helt fjerne uhensigtsmæssige reaktioner på stress.